Malaika

0

Zážito(k) v krabici


3. ročník: ZÁŽITO(K) V KRABICI

Bratislava, 17.6.2014

Tisícky detí v Keni a v iných africkych krajinách nemá možnosť voľby. Svoj život a dlhé noci trávia na ulici. My sme sa opäť rozhodli, že dobrovoľne prespíme jednu noc na Hlavnom námestí v Bratislave, aby sme týmto činom solidarity a finančnou zbierkou pomohli deťom z detského domova Praise Gate.

Deti z tohto domova sú prevažne siroty, alebo deti, ktorých matky taktiež žijú na ulici. Bez pomoci Praise Gate by tieto deti pravdepodobne strávili aj zvyšok života na ulici, zbierajúc zvyšky jedla, žobrajúc peniaze a žijúc vo veľmi neistých podmienkach. Veľa krát sa deti na ulici stávajú terčom fyzického a sexuálneho násilia, podliehajú rôznym chorobám a väčšinou sa nedožívajú ani dospelého veku.

Spolu so študentmi bilingválneho gymnázia C.S. Lewisa sme sa v piatok 6.6. stretli na Hlavnom námestív Bratislave, kde sme začali rozkladať svoje krabice. Večer sme otvorili s našim hosťom, reportérom Matúšom Jacom, ktorý nám porozprával o svojej návšteve Kene a Južného Sudánu. Mnohí študenti prvý krát počuli o rôznych situáciách, ktorým sú deti na ulici vystavené. Boli prekvapení, ako niektoré deti musia žiť.

Okoloidúci sa zastavovali a s údivom hľadeli prečo spíme v krabiciach. Počas celého večera sme tak mali možnosť oboznámiť ľudí so situáciou detí a pozývať ich k finančnej podpore domova pre deti z ulice. Nápodobne, ako po minúle roky aj tento rok sme stretli policajnú hliadku, ktorá sa pridala a finančne podporila deti v Afrike.

V rámci celej akcie sme vyzbierali 110,67 Eur, ktoré pôjdu na podporu spomínaného domova Praise Gate. Ďakujeme študentom gymnázia C.S.Lewis, ktorí sa zapojili a vyšli zo svojej zóny pohodlia, aby tak mohli pomôcť znevýhodneným deťom v Afrike.

Ďakujeme

Mali by ste záujem so svojou triedou, školou, skupinou tiež zorganizovať Zážito(k) v krabici? Neváhajte nás kontaktovať na info@integra.sk

Tešíme sa na spoluprácu


O podujatí ZÁŽITO(K) V KRABICI

Nie je nám ľahostajné, ako sa vo svete zaobchádza s tými najzraniteľnejšími a preto sme sa rozhodli vytvoriť podujatie Zážito(k) v krabici, ktoré umožňuje ľuďom každého veku na Slovensku, zapojiť sa do jedinečného zážitku. Počas tohto podujatia strávite jednu noc na ulici v kartónových škatuliach a priamo pomôžete deťom v núdzi a bez domova v Afrike.

Cieľom podujatia Zážito(k) v krabici je oboznámiť mladých ľudí a ich okolie so životom a problémami rozvojových krajín. Mladí ľudia sú vedení k tomu, aby pomohli zmeniť veci k lepšiemu, tým, že môžu zbierať finančné prostriedky vo svojom okolí a oboznamovať ďalších ľudí s rozvojovou problematikou.

Pokiaľ máte záujem zorganizovať podobné podujatie, neváhajte nám napísať na info@integra.sk.

Číslo účtu:Tatra Banka, IBAN SK90 1100 0000 0026 2547 5865/ 1100, variabilný symbol pre Zážito(k) v krabici: 115.

Stiahnite si powerpointovú prezentáciu o podujatí TU.

Zazito(k) v Krabici 2013


ZÁŽITO(K) V KRABICI - 05/2013 Ďakujeme študentom z bilingválneho gymnázia C.S.Lewisa v Petržalke, ktorí sa zapojili do druhého ročníka charitatívnej akcie „Zážito(k) v krabici!

Koncom mája strávili jednu noc v škatuliach pod holým nebom na Hlavnom námestí mesta Bratislavy. Zažili, aké to je byť bez domova a svojim činom prejavili solidaritu voči 1000kam afrických detí, pre ktorých je život bez domova dennodennou realitou. Noc na ulici sme zahájili HROU O ŽIVOT. Úlohou hry je dostať sa s panáčikom do cieľa hodením kociek (podobne ako Človeče, nehnevaj sa). Hráčov v ceste do cieľa však môžu zastaviť bariérové karty, ktoré popisujú nejakú negatívnu situáciu, s ktorou sa africké deti v bežnom živote stretajú a ktoré udeľujú hráčovi stopku alebo spätný chod o pár políčok. Študentov prekvapili realistické príbehy detí a všetky negatívne skúsenosti, ktoré oni na Slovensku nezažívajú. Pár krát študentov navštívila na Hlavnom námestí Polícia s cieľom preveriť úmysly zbierky :) Vo všeobecnosti však to bola fajn akcia a radi by sme vyzvali našich donorov, aby boli povzbudení a organizovali podobné akcie vo svojom voľnom čase s tým, že výťažok sa použije vždy na konkrétny účel našej nadácie.

Podobnú fundraisingovú akciu prvý krát uskutočnila Tear Fund Netherlands v spolupráci so Soul Action . V Holandsku je tento typ fundraisingu už úplne bežný a ľudia si ho organizujú sami! veríme, že aj Slovensko jedného dňa dospeje do tohto bodu :) Zatiaľ sme tu pre vás my a s organizáciou vám kedykoľvek pomôžeme :)

Milí študenti, ešte raz vám veľmi pekne ďakujeme, že ste s vašimi známymi a okoloidúcimi hovorili o rozvojovej pomoci pre Afriku. Ďakujeme za vyzbieraných 60,49 eur, ktoré darujeme detskému domovu Praise Gate v Keni. Praise Gate sa stalo útočiskom pre 37 detí, ktoré donedávna spali a žili na ulici. Nadácia Integra s pomocou sponzorov poskytla finančnú podporu na dokončenie domova a cez program adopcie na diaľku naďalej zabezpečuje pre tieto deti starostlivosť a prístup ku vzdelaniu.


Používame súbory cookie k analýze návštevnosti a aby sme mohli naše webové stránky lepšie prispôsobiť Vašim potrebám. Používaním našich webových stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na Vašom počítači, tablete alebo smartfóne.