Malaika

0

Tapa


TAPA je nezisková charitatívna organizácia, ktorá pôsobí v nairobskom slume Kibera. Poskytuje tu vzdelávanie a starostlivosť deťom, ktoré by inak nemali prístup ku vzdelaniu a pravdepodobne by skončili na ulici bez práce a jedla. Zapojiť sa do tejto snahy môžete pravidelným sponzorovaním dieťaťa.

Cieľ a aktivity TAPA

Cieľom TAPA je transformácia ľudských životov poskytovaním nádeje a príležitostí na lepšie životné podmienky pre znevýhodnených nasledovnými aktivitami:

  • Vzdelávaním detí zo slumu Kibera, ktoré by inak nemohli chodiť do školy. V súčasnosti sa v TAPe vzdeláva približne 100 študentov v šiestich triedach. Každý rok plánuje otvoriť jednu novú triedu, aby mohli deti plynule postúpiť do vyšších ročníkov. Deti dostávajú v škole kvalitné vzdelávanie, obed a základnú zdravotnú starostlivosť.
  • Pomáha zlepšiť zdravotný stav detí prostredníctvom zdravej stravy, čistej pitnej vody a čistého školského prostredia.
  • TAPA sa snaží dosiahnuť finančnú nezávislosť. Preto podporuje rozvoj miestnych drobných podnikateľských aktivít, prostredníctvom ktorých miestni Keňania vyrábajú a predávajú školské uniformy a pohľadnice, a tak pokrývajú niektoré výdavky spojené s fungovaním školy.
Organizáciu u keňskej vlády zaregistroval v roku 2007 Johnson Migwi, absolvent Oxford Brooks University v Spojenom kráľovstve. V spolupráci so šiestimi členmi správnej rady sa venuje problémom sirôt a opustených detí, ktoré nemajú uspokojené základné životné potreby.

TAPA vychádza z presvedčenia, že ľudský život je vzácny a že si každý človek zaslúži prežiť dôstojný život podľa Božieho zámeru. Vašim sponzorstvom darujete dieťaťu lepší život ako je ten, čo má v slume Kibera dnes. Vaše finančné dary používame na zabezpečenie kvalitného vzdelania, zdravej stravy a bezpečného prostredia na učenie a hranie. Nadobudnuté vzdelanie otvára deťom nové možnosti a dáva nádej do budúcnosti.

Používame súbory cookie k analýze návštevnosti a aby sme mohli naše webové stránky lepšie prispôsobiť Vašim potrebám. Používaním našich webových stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na Vašom počítači, tablete alebo smartfóne.