Malaika

0

Štipendijný program Keňa


V častiach hlavného mesta Nairobi, kde Nadácia Integra pôsobí, miera nezamestnanosti dosahuje 50%. Každé dieťa pozná, že vzdelanie je absolútne nevyhnutné pre získanie zamestnania v takom prostredí. Bez základnej, strednej školy a niekedy aj odbornej zručnosti je takmer nemožné nájsť si prácu.

Pri našom niekoľkoročnom pôsobení v Nairobských slumoch, sme sa stretli s mnohými študentmi, ktorí túžili chodiť do školy, ale bez pomoci sponzorov to nedokázali. V súčasnosti 60 študentov, ktorí nemali možnosť chodiť do školy, sa vďaka Štipendijnému programu Keňa a sponzorom opäť vrátili do školských lavíc.

V Keni je základná škola oficiálne bezplatná, ale študent nemôže chodiť do školy ak nemá zabezpečené prostriedky na kúpu uniformy, kníh, jedla a pod. Takže, aj napriek tomu, že je základné vzdelanie bezplatné, mnoho detí ho jednoducho nenadobudne. Stredná škola je spoplatnená a tiež vyžaduje prostriedky na už uvedené potreby. Pre deti z chudobných rodín je veľmi náročné splniť aj tieto minimálne nároky. Preto drvivá väčšina detí by bez pomoci našich sponzorov nikdy nenadobudla ani stredoškolské.

Študenti, ktorým sa snažíme pomôcť, sú všetko siroty, polosiroty alebo deti z najchudobnejších rodín. Vďaka tomuto programu viac ako 60 študentov pokračuje vo vzdelaní. Z toho 20 detí študuje na strednej škole, traja študenti na vysokej škole a traja študenti sa školia v obchode.

Naši študenti bývajú u svojich známych alebo rodiny v miestnom slume vo veľmi skromných podmienkach a navštevujú výbornú dennú školu v okolí bydliska.

Ak sa rozhodnete sponzorovať dieťa v Štipendijnom programe Keňa nadácie Integra Malaika, dáte možnosť niektorému dieťaťu navštevovať školu a postaráte sa o jeho/jej bezpečné ubytovanie v Centre štipendijného programu Keňa. Našim cieľom je pripraviť deti na samostatný a zodpovedný život v dospelosti a dať im tak základ do budúcnosti, keď sami raz budú mať vlastné rodiny.

Používame súbory cookie k analýze návštevnosti a aby sme mohli naše webové stránky lepšie prispôsobiť Vašim potrebám. Používaním našich webových stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na Vašom počítači, tablete alebo smartfóne.