Malaika

0

Klinika pri Škole Sv. Anny


Napriek tomu, že malária sa dá úspešne liečiť, ak sú včas podané lieky, stále je častým dôvodom úmrtia v rozvojových krajinách. Po smutnom úmrtí študentky zo Školy sv. Anny, ktorá skolabovala na následky nákazy bez možnosti ošetrenia, sme sa rozhodli, že Škola sv. Anny potrebuje ošetrovňu. Zámerom bolo, aby ošetrovňa slúžila nielen deťom ale aj neďalekej komunite. S Vašou pomocou budeme schopní poskytnúť týmto ľuďom základnú zdravotnú starostlivosť v rámci ich komunity. S pomocou našich donorov - a Vy sa môžete stať jedným z nich - môžeme predísť ďalšej zbytočnej smrti dieťaťa.

Škola Sv. Anny patrí do skupiny jedinečných škôl v Keni. A to preto, že poskytuje nielen kvalitné vzdelanie ale aj lekársku starostlivosť deťom, ktoré sa stali sirotami práve kvôli vírusu HIV a AIDS. Základnú školu navštevuje 240 detí ale okrem toho Škola sv. Anny podporuje ďalších 50 študentov v štúdiu na strednej a vyššej odbornej škole.

V apríl, 2012 darovala Nadácia Integra 1.5 milióna Keňských šilingov, čo je približne 14 000 EUR na vybudovanie kliniky na školskom pozemku. Keňská vláda zabezpečila zdravotnú sestru pre ošetrovňu a Škola Sv. Anny sa zaviazala zabezpečiť jej ubytovanie a stravu. V tejto vidieckej oblasti, ktorá je vzdialená 15 kilometrov od najbližšieho mesta, to bude znamenať obrovský prínos pre zdravotnú starostlivosť detí a ich rodín, vrátane ostatných členov miestnej komunity. Škola Sv. Anny bude mať aj hlavnú zodpovednosť za fungovanie kliniky v budúcnosti.

Prítomnosť zdravotnej sestry na území školy bude veľkým prínosom pre deti a ich rodiny, ktoré tak budú mať prístup k okamžitej základnej zdravotnej starostlivosti v prípade choroby. Rodinám postihnutých HIV/AIDS bude umožnený prístup k niektorým liekom (napríklad ARV) a testovaniu. Celkovo odhadujeme, že k tejto ošetrovni bude mať prístupviac ako tisíc ľudí.

S pomocou donorov a ich finančných príspevkov mohla Škola sv. Anny vybudovať dve podlažia kliniky, vrátane ošetrovní, ordinácií a skladov liekov. Klinika by mala byť čoskoro dokončená a mala by začať fungovať. Škola sv. Anny má v súčasnosti k dispozícií ošetrujúcu sestru a laboranta, ktorý vykonáva testovanie vzoriek od pacientov priamo v Centre.

Klinika je umiestnená vedľa vstupnej brány Školy sv. Anny. Pacienti, ktorí budú prichádzať na ošetrenie sa preto do kliniky dostanú pohodlne a budú ošetrení s pocitom väčšieho súkromia. Klinika bude pripojená k novej knižnici, ktorú môžete vidieť na fotke.


Číslo účtu:Tatra Banka,262 547 5865/1100, variabilný symbol 112.

Používame súbory cookie k analýze návštevnosti a aby sme mohli naše webové stránky lepšie prispôsobiť Vašim potrebám. Používaním našich webových stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na Vašom počítači, tablete alebo smartfóne.