Malaika

0

Charitatívna večera

Čo môže byť príjemnejšie, ako stráviť pokojný večer v spoločnosti fajn ľudí a s dobrým jedlom? Keď sa k tomu pripojí aj dobrý účel, akým môže byť pomoc deťom v núdzi, tak môže byť večer iba dokonalý.

Môžno ste už niekedy rozmýšľali nad usporiadaním podobnej večere a preto tu pre Vás máme príklad, na čo netreba zabudnúť. Detaily sú však vždy na Vás.

  1. Určite si príjemcu pomoci, resp. projekt, ktorý chcete podporiť. Viac informácií o projektoch nájdete na www.integra.sk alebo www.malaika.sk.
  2. Zvoľte miesto stretnutia. Kto príde na večeru? Zmestia sa hostia do Vašej kuchyne alebo potrebujete rezervovať reštauráciu?
  3. Pripravte zaujímavý program. Príhovor, hudba, fundraising hry.
  4. Zvoľte dátum a čas konania.
  5. Rozhodnite sa akou formou budete prijímať dary. (vstupenky, dobrovoľné príspevky)
  6. Pozvite hostí.
  7. Pripravte jedálne menu. Čím jednoduchšie menu, tým rýchlejšie ho pripravíte. Na pravej strane nájdete návrh ľahkého letného menu, ktoré sa dá pripraviť do dvoch hodín.
  8. Pripravte si nákupný zoznam podľa počtu hostí. Môžete potrebovať plastové príbory, taniere, poháre, servítky, suroviny na varenie.
  9. Napíšte si zoznam úloh pred akciou a po nej a pripravte si časový plán. Ak pozývate veľa hostí, skúste si rozdeliť úlohy s rodinou, známymi, priateľmi.
  10. V deň akcie začnite všetko pripravovať dve až tri hodiny pred samotnou večerou.
  11. Pripravte stolovanie pre hostí. Nezabudnite na soľ, korenie, prípadne čašu vody a iné nápoje na každý stôl.
  12. Keď začne večer, kontrolujte príchod hostí, prijímajte dary, usádzajte.
  13. Servírujte jedlo a priebežne sledujte, či sa všetci cítia pohodlne a príjemne.
  14. Rozprávajte sa s hosťami o projekte, ktorý Vaša večera podporí. (V prípade záujmu Vám Nadácia Integra môže poskytnúť informačné materiály pre hostí.)
  15. Po skončení si rezervujte hodinku na spočítanie darov v ten istý večer alebo nasledujúci deň.
  16. Dary pošlite/vložte na účet organizácie. Ak je prijímateľom Nadácia Integra, č.ú. 262 547 5865/1100, variabilný symbol: 777 pre všeobecné dary alebo pre konkrétny projekt zoznam tu: http://malaika.sk/clanky/ako-pomahat.
  17. Ak ste spravili pekné fotky alebo si uložili Vaše dobré recepty a chcete sa o ne podeliť, pošlite nám ich na info@integra.sk.
  18. Poďakujte sa hosťom.
  19. Oddychujte. :)
Používame súbory cookie k analýze návštevnosti a aby sme mohli naše webové stránky lepšie prispôsobiť Vašim potrebám. Používaním našich webových stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na Vašom počítači, tablete alebo smartfóne.