Malaika

0

Beacon of Hope


Nezisková organizácia Beacon of Hope (Maják nádeje; ďalej pod skratkou BoH) vznikla v máji 2002 s cieľom napĺňať potreby žien z oblasti Ongata Rongai, ktoré trpeli chorobou vírusu HIV. Mnohé z týchto žien sú slobodné matky, ktoré spolu so svojimi deťmi žijú v jednoizbových chatrčiach v slume.

Väčšina z nich nemá stálu prácu. Niektoré z nich sú súčasťou rekvalifikačného programu centra Beacon of Hope, kde sa učia novým zručnostiam, ktoré im v budúcnosti budú užitočné pri získavaní práce alebo samostatnej zárobkovej činnosti. Súčasťou centra BoH je materská škôlka a základná škola pre detičky týchto matiek.

Bez centra BoH a sponzorského programu by tieto deti kvôli finančnej situácii svojich matiek nemohli navštevovať školu. Súčasťou centra BoH je aj zdravotné centrum a laboratórium na vykonávanie zdravotných testov. Takisto tu nájdete mnohých sociálnych pracovníkov a tiež mládežnícke centrum, ktoré starším deťom poskytuje odborné vzdelávanie.

Finančná podpora dieťaťa v centre BoH pokrýva dieťaťu náklady spojené so školou, školskú uniformu, školské poplatky, školské výlety a výnimočné školské aktivity ako sú lekcie plávania, získavanie počítačových a hudobných zručností. Deťom v centre BoH je podávaná plnohodnotná strava – desiata a teplý obed, ako aj zdravotná starostlivosť a pravidelné zdravotné prehliadky.

Používame súbory cookie k analýze návštevnosti a aby sme mohli naše webové stránky lepšie prispôsobiť Vašim potrebám. Používaním našich webových stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na Vašom počítači, tablete alebo smartfóne.