Malaika

0

Listy dieťaťu

Ak podporujete africké dieťa pri vzdelávaní, môžete s ním pravidelne komunikovať prostredníctvom listov. Váš list je pre dieťa veľmi dôležitý. Je pre neho vyjadrením záujmu, buduje jeho sebavedomie, povzbudzuje ho ďalej sa vzdelávať a dáva nádej, že jeho sny sa môžu naplniť. 
Listovú komunikáciu medzi sponzorom a africkým dieťaťom zabezpečujeme trikrát do roka. Vtedy cestujeme na služobnú cestu do Afriky, do našich projektov a všetky listy berieme so sebou a osobne odovzdáme deťom. Preto Vás  budeme o každej plánovanej pošte do Afriky informovať e-mailom a cez náš facebook. Listy dieťaťu môžete posielať aj priebežne, my ich odložíme a keď pôjdeme do Afriky, zoberieme ich so sebou. Prosíme Vás, pokiaľ je to možné, listy píšte v angličtine. Ak neovládate anglický jazyk, list za Vás radi preložíme.

Možnosti napísania listu:

  • List napíšte na ľubovoľný papier a pošlite na našu korešpodnečnú adresu
  • List napíšte a pošlite emailom na adresu: lucia.pagacova@integra.sk 
  • Stiahnite a vytlačte si predlohu listu, vyplňte a pošlite na našu adresu (.pdf, .doc)
  • Pravidlá písania listov:

1. Listy by mali byť jednoduché.
Deti sa rady dozvedia niečo o Vás a Vašej rodine. Zaujímajú ich informácie o vašich koníčkoch, záujmoch, o tom, čo radi robíte, aký je život na Slovensku. Potešia sa, keď im napíšete o miestnych športoch a o tímoch, ktorým fandíte. Nie je veľmi vhodné písať o drahých dovolenkách a o iných výdavkoch, o ktorých by ony mohli len snívať. Ak môžete, píšte prosím tlačeným písmom alebo na počítači. Africkým deťom sa veľmi ťažko číta písané písmo z iných krajín.


2. Pošlite svoju fotku aj svojej rodiny. 

Deti sa fotkám vždy potešia. Lepšie si vedia predstaviť, ako ich sponzori vyzerajú. Vzhľadom na kultúrne rozdiely a zvyky sú nevhodné fotky v plavkách, prípadne vo vyzývavom oblečení.

3. Pošlite pohľadnicu miesta, kde žijete. 
Pohľadnice prinášajú radosť a vzdelávajú. Našli sa aj sponzori, ktorí k listom priložili ručne robené pohľadnice. Prosíme Vás, nikde neuvádzajte Vašu domácu alebo pracovnú adresu, e-mail či telefónne číslo.


4. Priložte niečo zábavné. 
Niektorí sponzori pristupujú k tvorbe listov veľmi kreatívne. Ilustrujú ich vlastnými obrázkami (väčšinou im v tom pomáhajú ich deti), vytvárajú pomôcky a návod k jednoduchým hrám, ktoré k listom priložili. Z takýchto vecí sa deti veľmi tešia. Priložiť môžete aj záložky a nálepky, o ktoré sa deti môžu deliť s inými. Drahé darčeky do listov nepatria.

Pre viac informácií nás prosím kontaktujte na lucia.pagacova@integra.sk . Ďakujeme za Váš list.


Používame súbory cookie k analýze návštevnosti a aby sme mohli naše webové stránky lepšie prispôsobiť Vašim potrebám. Používaním našich webových stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na Vašom počítači, tablete alebo smartfóne.