Malaika

0

Sen o televízii

Má dvadsať rokov a teší ju práca v rozhlasovom a televíznom štúdiu. Diana, veselá študentka žurnalistiky, má rada spev, tanec a sníva o kariére moderátorky zábavných programov. Hovorí o sebe, že je kreatívna a svoju sponzorku nazýva "anjelom".

Pochádzam z veľmi chudobnej rodiny. Mám štyroch bratov, na otca sa nepamätám. Vždy sa o nás starala len mama. Nebolo to jednoduché, lebo nemala prácu a preto sme nemali peniaze. Často nás trápil hlad, túlali sme sa po ulici, hľadali niečo na zjedenie. Bolo tam veľa takých detí ako sme boli my. Potom som sa dostala do projektu SPK. Som tu od piatich rokov.

Čo pre teba znamená život na tomto mieste?

Tu je môj domov. Títo ľudia tu – to sú moja rodina. Veľká, veselá, hlučná, všeličo spolu prežívame, aj veselé aj vážne. Mám ich všetkých rada. Mám tu strechu nad hlavou, jedlo a čo je skvelé, môžem chodiť do školy. Domov, teda k svojej mame, chodím cez prázdniny, cez školský rok som tu.

Ako sa ti darí v škole?

Výborne, som veľmi spokojná, môžem povedať že nadšená. Učím sa to, čo ma zaujíma, na čo mám, myslím, talent. Študujem žurnalistiku. Škola ma veľmi baví, máme skvelých učiteľov, je tam určitá dávka slobody, kreativita. Môžeme sa prejaviť takí, akí sme a tvoriť.

Ktorá oblasť ťa najviac zaujíma?

Rada píšem, editujem články, stretávam sa s ľuďmi, nahrávam ich príbehy. Baví ma práca v rádiu, televízii, v nahrávacom štúdiu sa cítim ako „ryba vo vode“. Mojím snom je pracovať v televízii. Rada by som moderovala a pripravovala zábavné programy. Láka ma obraz, videá, televízia. Chcem sa naučiť pracovať v rôznych médiách. Možno začnem v tlačovej agentúre, presne ešte neviem. Teraz skúšam všeličo a baví ma to.

Čo máš rada?

Milujem spev, tanec, mám rada humor, rada spoznávam nových ľudí. Mám veľa priateľov. Venujem sa fotografovaniu, spracovávam videá. Som veselý, dobrodružný typ, milujem svoju krajinu. Keňa je krásna a sú tu skvelí ľudia.

Čo by si odkázala svojej sponzorke?

Tu v Keni nie je jednoduché aby deti študovali. Viem, že bez podpory sponzora by som do školy chodiť nemohla. Veľmi si to vážim. Myslím si, že je to ťažké podporovať niekoho, koho ste nikdy nevideli a možno ani neuvidíte. Preto je to pre mňa o to vzácnejšie. Moja sponzorka Mirka je pre mňa anjelom. Je dobrá, milá, má veľké srdce. Má ma rada, cítim to. Pomáha mi to zvládať veci. A plniť svoje sny.

Používame súbory cookie k analýze návštevnosti a aby sme mohli naše webové stránky lepšie prispôsobiť Vašim potrebám. Používaním našich webových stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na Vašom počítači, tablete alebo smartfóne.