Malaika

0

List od Patricka

Životné príbehy detí a mladých ľudí z našich afrických projektov sa nás vždy dotýkajú. Teší  nás, keď vidíme, že sa im darí a dokážu prekonať prekážky. Niekedy aj také, ktoré si sami postavili. Je to aj príbeh 20-ročného Patricka, ktorý sa podelil o svoj príbeh. 


"Moja mama zomrela v roku 2003. Zostal som sám s  dvoma bratmi. Odišli sme bývať k starej mame, čo nebolo jednoduché. Žila vo veľkej chudobe v slume a nemala dosť peňazí, aby zabezpečila to, čo sme všetci potrebovali. Jedlo, oblečenie, školu... Bolo to ťažké, stará mama si stále hľadala aspoň príležitostnú prácu, aby zarobila trochu peňazí. Ale aj tak to nestačilo. Naša situácia sa zmenila, keď nás začal podporovať Beacon of Hope (BOH).  Veľmi nám pomohlo, že sme mali sponzora. Umožnilo nám to vzdelávanie na internátnej základnej aj strednej škole.

Moja cesta k vzdelaniu sa potom skomplikovala, presnejšie, sám som si to sťažil. Zo strednej školy ma totiž vylúčili, lebo som nedokázal dosiahnuť požadované výsledky. Nie že by som na to nemal, ale nechal som sa úplne pohltiť svojim veľkým snom. Veľmi som vtedy túžil stať sa profesionálnym futbalistom a škole som sa až tak nevenoval. Až neskôr som pochopil, že to nie je cesta pre mňa a musím si dokončiť vzdelanie. K štúdiu som sa postavil zodpovedne, pracoval som na sebe. Dokončil som si strednú školu a začal  na vysokej škole, s podporou BOH.

Je to pre mňa veľká vec.  Povzbudením je podpora a dôvera, ktorú som dostal od učiteľov. Veria mi a ja si plním všetky úlohy najlepšie ako dokážem. Viem, že je to celé moja zodpovednosť. Ak chcem dosiahnuť cieľ, musím vydržať. Mám podporu, dôveru, darí sa mi. Dáva mi to pocit dobre vykonanej práce. Mám veľkú radosť aj z toho, že sa mi podarilo presvedčiť brata, aby si spravil kurz v odbore inštalatér. Táto práca má perspektívu, tak sa bude aj on vedieť o seba a neskôr o svoju rodinu postarať.  Teším sa z toho, že budeme stáť na vlastných nohách."

Patrick, 20 rokov

Používame súbory cookie k analýze návštevnosti a aby sme mohli naše webové stránky lepšie prispôsobiť Vašim potrebám. Používaním našich webových stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na Vašom počítači, tablete alebo smartfóne.